От извесно време колата претриса при гасене.Ако натисна механично клапана които е вързан за дросела двигателя гасне супер.Проверих за спукани вакум маркучлета-всичко е изправно.Дросела е чист,няма маслени отлагания.Некакви идеи?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Клапан за меко гасене
Collapse
X
-
-
Еми почисти тротъл бодито.
Сам ще се учудиш, колко мизерии има.
След почистването, моя двигател се гаси много по ..... как да го нарека ... мазно.
Comment
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеЕми почисти тротъл бодито.
След почистването, моя двигател се гаси много по ..... как да го нарека ... мазно.
ааа тва било дросела.1.9JTD 105+
Comment
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеЕми почисти тротъл бодито.
Comment
-
Ето колеги:
http://www.clubfiat.net/guides/560-h...ttle-body.html
Аз имам някъде снимки и на моя, ако ги намеря ще ги кача, буквално входа откъм ЕГР клапана беше почти запушен, а интересното, че самия клапан - сравнително чист.
Така и така ще сваляте , почистете и ЕГР-то.
Comment
-
Мерси за снимките.Моят дросел си е направо чист.Егр съм го елиминирал от доста време.Все си мисля че не достига вакум.Има некакъв разпределител зад мотора от които тръгва вакума за клапана,но не ми е ясно каква роля играе и какво го управлява-наи вероятно компа.При този мотор може би ползва и сигнал от дебитомера.Абе напълниха ги с глупости тези коли.
Comment
-
Първоначално публикувано от mar4elo Покажи съобщениеКолеги, моята Алфа е 156 2.4 jtd 2000г., бихте ли ми казали, дали има подобен клапан за меко гасене и къде точно се намира той? Благодаря на всеки предварително!
Comment
Comment